Bankiety

Gwarantujemy niezawodną obsługę, elegancką aranżację stołów, dekoracje kwiatowe i wyrafinowane menu odpowiednio dobrane do rodzaju i tematyki bankietu. Na życzenie klienta zapewniamy także oświetlenie, nagłośnienie, oprawę muzyczną i artystyczną przyjęcia.

Bankiet wymaga profesjonalnego dopracowania każdego szczegółu, dzięki naszemu doświadczeniu zadbamy o każdy element twojego przyjęcia i zagwarantujemy, że goście będą czuli się komfortowo. Przygotowane przez nas menu sprawi, że przeniesiecie się Państwo w podróż kulinarnych uniesień i smaków.

Przykładowe pozycje do komponowania menu bankietowego.

Przekładki 

Dania zimne

  • Sandacz faszerowany
  • Filety sandacza z musem chrzanowym z cytrynową galaretą
  • Sandacz faszerowany w całości
  • Terina z wędzonego łososia i szyjek rakowych
  • Łosoś wędzony z cytryną
  • Carpaccio z łososia wędzonego
  • Tymbaliki z wędzonego pstrąga z jajkiem i warzywami
  • Filety śledziowe w trzech smakach
  • Śledź z cebulką i jabłkiem w śmietanie
  • Rolmopsy śledziowe z ogórkiem marchewką i cebulką
  • Ryba po grecku
  • Tatar ze śledzi z cebulka i ogórkiem podany na pumperniklu
  • Rolada z karpia z rodzynkami i warzywami podana z sosem chrzanowym
  • Karp po żydowsku z rodzynkami i migdałami
  • Półmisek ryb wędzonych (pstrąg, łosoś, halibut) z sosami kaparowym, koperkowym i chrzanowym
  • Paszteciki rybne z tuńczykiem i szpinakiem
  • Marynowana w miodzie pierś kurczaka w grapefruitowej galarecie
  • Rolada z kurczaka z owocami w maladze
  • Indyk w maladze z owocami
  • Wędzona pierś z kaczki z musem malinowym
  • Szynka podkomorzego w całości
  • Roladki z szynki z musem chrzanowym
  • Schab pieczony z suszonymi śliwkami
  • Schab po warszawsku z musem chrzanowym
  • Pieczona cielęcina w sosie kaparowym
  • Polędwica wołowa z musem malinowym
  • Rostbef marynowany z zielonym pieprzem i z sosem tatarskim
  • Befsztyk tatarski z jajkiem
  • Wybór polskich wędlin z tradycyjnymi marynatami / grzyby marynowane, cebulki koktajlowe, korniszony/
  • Pasztet z dziczyzny z żurawiną
  • Pasztet z indyka z sosem cumberland
  • Pasztet drobiowy z musem z wątróbek i chutney śliwkowym
  • Półmisek kanapek
  • Terina warzywna
  • Deska serów żółtych, wędzonych, pleśniowych i kozich z suszonymi owocami i orzechami
  • Jajka nadziewane pastą chrzanową ze szczypiorkiem i rzodkiewkami
  • Jajka faszerowane grzybami leśnymi
  • Jajka nadziewane pastą z wędzonego pstrąga z cebulkami koktajlowymi

Sałatki

  • Sałatka jarzynowa tradycyjna 
  • Sałatka colesław 
  • Sałatka z kapusty pekińskiej ze świeżymi warzywami 
  • Sałatka bałkańska z fasolką szparagową, pomidorami, serem feta i oliwkami
  • Sałatka ze świeżych warzyw z sosem vinegrette 
  • Sałatka śledziowa 
  • Sałatka śledziowa z buraczkami marynowanymi 
  • Sałatka ziemniaczana z bekonem i zielonym groszkiem
  • Sałatka meksykańska 
  • Sałatka z marynowanego selera, z jabłkami, orzechami i winogronami
  • Sałatka z makaronu i szynki 
  • Sałatka egzotyczna z tuńczykiem 
  • Mix sałat w sosie jogurtowo-koperkowym 
  • Sałatka penne 
  • Sałatka z żółtego sera i szynki 
  • Mix sałat w sosie vinegrette 
  • Caprese 
  • Sałatka z kurczaka grillowanego i świeżych warzyw 
  • Sałatka brokułowa z sosem aioli z płatkami migdałów 
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem feta 
  • Sałatka bakaliowa z sałaty, orzechów, śliwek suszonych, sera „rokpola” i sosu „blue cheese”
  • Sałatka nicejska z tuńczykiem i fasolką szparagową
  • Sałatka z liści szpinaku z sosem aioli i parmezanem 
  • Sałatka z krewetek coctailowych z sosem balsamicznym 
  • Sałatka rzymska z filetami anchois i grzankami 

Dania ciepłe

  • Łosoś pieczony w sosie koperkowym
  • Łosoś grillowany w sosie cytrynowym
  • Halibut filety, pieczone w ziołach z sosem z porów i sera gorgonzola
  • Karp – filet – pieczony w panierce musztardowo-ziołowej
  • Filet z sandacza w śmietanie
  • Filety dorsza pieczone z sosem polskim z jakiem i koperkiem 
  • Krewetki coctailowe w sosie czosnkowym z warzywami
  • Karmazyn pieczony w sosie kaparowo-cytrynowym
  • Roladki z soli w sosie mandarynkowym
  • Filet z soli w aromacie estragonu i warzywami juliene
  • Kaczka pieczona w sosie wiśniowym
  • Grillowana pierś z kurczaka w sosie morelowym
  • Grillowana pierś z kurczaka w sosie myśliwskim
  • Eskalopki z kurczaka z warzywami grillowanymi
  • Ragout z kawałkami kurczaka, warzywami i świeżym tymiankiem
  • Pieczony kurczak w pomarańczach
  • Roladki z kurczaka faszerowane mozzarellą i pomidorami
  • Roladki z indyka w sosie grzybowym z warzywami
  • Indyk po staropolsku z nadzieniem ze śliwek i sosem Trebiano
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie myśliwskim
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
  • Eskalopki ze schabu zapiekane pod beszamelem
  • Pieczony schab środkowy w sosie własnym
  • Potrawka Tajska z wieprzowiny z groszkiem cukrowym
  • Schab karkowy w sosie czosnkowym
  • Schab pieczony ze śliwkami w sosie tymiankowym
  • Karkówka pieczona z sosem chrzanowym
  • Karkówka pieczona w sosie grzybowym
  • Szaszłyk wieprzowy z warzywami
  • Polędwica wołowa pieczona w sosie serowo-czosnkowym
  • Boeuf Strogonoff z wołowiny z pieczarkami
  • Grillowane steki polędwicy wołowej marynowane w kolorowym pieprzu i ziołach
  • Meet bools z sosem pomidorowym
  • Cielęca piccata z serem
  • Pierogi z kurkami leśnymi
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Pierogi z mięsem
  • Pierogi ruskie
  • Kulebiak z kapustą i grzybami

Dodatki ciepłe

  • Warzywa gotowane z masłem czosnkowym
  • Brokuły zapiekane pod beszamelem
  • Różyczki kalafiora w chrupiącej bułce
  • Kalafior zapiekany
  • Fasolka szparagowa z beszamelem
  • Fasolka duszona z bekonem i cebulką 
  • Duszona cukinia z pomidorami Pelati i oliwkami
  • Grillowane warzywa z serem Mozzarella i oregano
  • Makaron zapiekany z warzywami
  • Makaron tagiatelle z sosem szpinakowo-serowym
  • Lasagne ze szpinakiem i warzywami juliene
  • Lasagne bolognese z sosem pomidorowym
  • Ryż z warzywami
  • Ryż "Risi Bisi" z groszkiem zielonym i tymiankiem
  • Ryż Basmati gotowany na parze
  • Kolorowy ryż ze świeżą bazylią
  • Risotto z grzybami leśnymi
  • Gotowane kołduny z grzybami
  • Bigos myśliwski
  • Kapusta zasmażana
  • Postna kapusta z grzybami
  • Kapusta słodka z pomidorami Pelati
  • Kasza gryczana z pieczarkami
  • Kopytka smażone
  • Ziemniaki po polsku z majerankiem i porem
  • Pieczone ziemniaki z ziołami

Dodatki zimne

  • Pieczywo bankietowe
  • Masło smakowe
  • Musztarda
  • Ketchup
  • Sos tatarski
  • Ćwikła z chrzanem
  • Pikle - warzywa marynowane
  • Marynowana śliwka
  • Pieczarki marynowane
  • Podgrzybek marynowany
  • Ogórek konserwowy
  • Ogórek kwaszony
  • Smalec domowy
  • Sos coctailowy
  • Sos chrzanowy
  • Sos cumberland
  • Sos musztardowy
  • Sos żurawinowy
  • Sos czosnkowy
  • Sos koperkowy
  • Sos salsa
  • Chrzan ze śmietaną
  • Sos tzatziki
  • Chipsy nachos z dipami

Desery

  • Świeże owoce
  • Owoce filetowane
  • Bułeczka z budyniem
  • Bułeczka z makiem
  • Bułeczka z serem
  • Bułeczka z żurawiną
  • Bułeczki drożdżowe
  • Tartoletki z kremem waniliowym i owocami
  • Tartoletki czekoladowo-waniliowe
  • Mini babeczki z kajmakiem i orzechami
  • Mini babeczki czekoladowe z orzechami laskowymi i kremem śmietankowym
  • Mini szarlotka z kruszonką i orzechami
  • Ciasteczka makowe z polewą cukrową
  • Mus czekoladowo-miętowy
  • Mus truskawkowy
  • Mus waniliowy
  • Mus czekoladowy biało ciemny 
  • Mus czekoladowy z orzechami ziemnymi
  • Torcik tiramisu
  • Tort malinowy
  • Tort "black forest"
  • Tort śmietankowo-truskawkowy
  • Tort Hiszpański (beza nasączona rumem, z bitą śmietaną)
  • Tort czekoladowy
  • Tort waniliowy z owocami
  • Tort śmietanowy szwedzki
  • Tort bezowo-kawowy
  • Tort Royal orzechowo kawowy
  • Tort Tiramisu
  • Babka drożdżowa z bakaliami
  • Babka piaskowa w polewie czekoladowej
  • Mazurek przekładany masą toffi i migdałami
  • Mazurek przekładany powidłami z czekoladową polewą
  • Mazurek staropolski przekładany powidłami i masą maślaną
  • Ciasto piaskowe z owocami
  • Sernik z brzoskwiniami w polewie czekoladowej
  • Mini sernik z polewą czekoladową
  • Seromak (duet serowo-makowy)
  • Tarta czekoladowa z orzechami laskowymi
  • Keks z owocami
  • Piernik z bakaliami
  • Łazanki z makiem i bakaliami
  • Makowiec
  • Kompot z suszonych owoców

Zupy

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami
  • Barszcz czerwony z uszkami
  • Zupa włoska "Minestrone"
  • Zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym
  • Aromatyczna zupa krem z pomidorów z oregano i grzankami
  • Francuska zupa cebulowa z grzankami serowymi i nutą brandy
  • Zupa krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • Zupa żurek
  • Zupa krem selerowy z gałką muszkatołową i ziołowymi grzankami
  • Tradycyjny rosół z makaronem domowym i warzywnym juliene
  • Consomme grzybowe z oliwą truflową

Przekąski zimne – coctailowe

  • Tartoletki nadziewane "Rillette" z łososia wędzonego z cebulkami koktajlowymi
  • Tartoletki kruche nadziewane szpinakiem, serem feta i pomidorkami cherry
  • Tartoletki nadziewane pastą z sera "Gorgonzola" i orzechów włoskich
  • Tartoletki nadziewane tatarem śledziowym z jabłkami, koperkiem i cebulką
  • Tartoletki nadziewane pastą z sera żółtego z korniszonami
  • Szaszłyki z sera "Gorgonzola" z winogronami i suszonymi figami
  • Szaszłyki z melona "Cantalupa" zawiniętego w szynkę parmeńską z winogronami
  • Szaszłyki z mini mozzarelli zawiniętej w szynkę parmeńską z oliwkami w chilli
  • Szaszłyki z pieczonego kurczaka z ananasem i serem camembert
  • Szaszłyki z mini mozzarelli, pomidorków cherry i czarnych oliwek
  • Mini sandwicze z szynką i serem oraz kiełkami rzodkiewki
  • Mini sandwicze z serem pleśniowym, orzechami i kiełkami słonecznika
  • Tartinki z wędzonym łososiem i oliwkami
  • Tartinki z szynką parmeńską i melonem "Cantalupa"
  • Tartinki z serem "Camembert" i winogronami
  • Tartinki z szynką, pomidorkami cherry i pastą chrzanową
  • Tartinki z pastą z sera "Roquefort" i orzechami
  • Tartinki z pastą z tuńczyka z kaparami i korniszonami
  • Tartinki z salami, papryką i pastą ziołową
  • Tartinki z wędzonym serem i cebulkami koktajlowymi
  • Tartinki z serem żółtym, papryką i oliwkami
  • Tartinki z polędwicą sopocką i twarożkiem ziołowym
  • Tartinki z pieczonym kurczakiem, kiwi i winogronami
  • Tartinki z pomidorem, mini mozzarellą i świeżą bazylią
  • Tartinki z zielonym ogórkiem, serem feta i czarnymi oliwkami
  • Tartinki z pieczonym schabem, ćwikłą i marynowanymi grzybami
  • Koreczki z pieczonego rostbefu z korniszonami i marynowanymi buraczkami
  • Koreczki z szynki wędzonej z marynatami i oliwkami
  • Koreczki z sera pleśniowego z suszonymi morelami i winogronami
  • Koreczki z sera żółtego z papryką i oliwkami
  • Koreczki z sera "Camembert" z suszonymi śliwkami i winogronami
  • Koreczki śledziowe z korniszonami i marynowanymi buraczkami
  • Koreczki z pieczonego schabu z korniszonami i cebulkami marynowanymi
  • Vol-an-vanty nadziewane pastą z gęsich wątróbek i winogronami
  • Vol-an-vanty nadziewane pastą z sera "Gorgonzola" z orzechami
  • Vol-an-vanty nadziewane pastą serową z wędzonym łososiem
  • Śliwka  po szlachecku zawijana w boczek wędzony

Na życzenie Klienta skomponujemy menu wybranej kuchni świata lub zestaw odpowiadający Państwa założeniom budżetowym.