Przekładki
Dania zimne
- Sandacz faszerowany
- Filety sandacza z musem chrzanowym z cytrynową galaretą
- Sandacz faszerowany w całości
- Terina z wędzonego łososia i szyjek rakowych
- Łosoś wędzony z cytryną
- Carpaccio z łososia wędzonego
- Tymbaliki z wędzonego pstrąga z jajkiem i warzywami
- Filety śledziowe w trzech smakach
- Śledź z cebulką i jabłkiem w śmietanie
- Rolmopsy śledziowe z ogórkiem marchewką i cebulką
- Ryba po grecku
- Tatar ze śledzi z cebulka i ogórkiem podany na pumperniklu
- Rolada z karpia z rodzynkami i warzywami podana z sosem chrzanowym
- Karp po żydowsku z rodzynkami i migdałami
- Półmisek ryb wędzonych (pstrąg, łosoś, halibut) z sosami kaparowym, koperkowym i chrzanowym
- Paszteciki rybne z tuńczykiem i szpinakiem
- Marynowana w miodzie pierś kurczaka w grapefruitowej galarecie
- Rolada z kurczaka z owocami w maladze
- Indyk w maladze z owocami
- Wędzona pierś z kaczki z musem malinowym
- Szynka podkomorzego w całości
- Roladki z szynki z musem chrzanowym
- Schab pieczony z suszonymi śliwkami
- Schab po warszawsku z musem chrzanowym
- Pieczona cielęcina w sosie kaparowym
- Polędwica wołowa z musem malinowym
- Rostbef marynowany z zielonym pieprzem i z sosem tatarskim
- Befsztyk tatarski z jajkiem
- Wybór polskich wędlin z tradycyjnymi marynatami / grzyby marynowane, cebulki koktajlowe, korniszony/
- Pasztet z dziczyzny z żurawiną
- Pasztet z indyka z sosem cumberland
- Pasztet drobiowy z musem z wątróbek i chutney śliwkowym
- Półmisek kanapek
- Terina warzywna
- Deska serów żółtych, wędzonych, pleśniowych i kozich z suszonymi owocami i orzechami
- Jajka nadziewane pastą chrzanową ze szczypiorkiem i rzodkiewkami
- Jajka faszerowane grzybami leśnymi
- Jajka nadziewane pastą z wędzonego pstrąga z cebulkami koktajlowymi
Sałatki
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Sałatka colesław
- Sałatka z kapusty pekińskiej ze świeżymi warzywami
- Sałatka bałkańska z fasolką szparagową, pomidorami, serem feta i oliwkami
- Sałatka ze świeżych warzyw z sosem vinegrette
- Sałatka śledziowa
- Sałatka śledziowa z buraczkami marynowanymi
- Sałatka ziemniaczana z bekonem i zielonym groszkiem
- Sałatka meksykańska
- Sałatka z marynowanego selera, z jabłkami, orzechami i winogronami
- Sałatka z makaronu i szynki
- Sałatka egzotyczna z tuńczykiem
- Mix sałat w sosie jogurtowo-koperkowym
- Sałatka penne
- Sałatka z żółtego sera i szynki
- Mix sałat w sosie vinegrette
- Caprese
- Sałatka z kurczaka grillowanego i świeżych warzyw
- Sałatka brokułowa z sosem aioli z płatkami migdałów
- Sałatka grecka z oliwkami i serem feta
- Sałatka bakaliowa z sałaty, orzechów, śliwek suszonych, sera „rokpola” i sosu „blue cheese”
- Sałatka nicejska z tuńczykiem i fasolką szparagową
- Sałatka z liści szpinaku z sosem aioli i parmezanem
- Sałatka z krewetek coctailowych z sosem balsamicznym
- Sałatka rzymska z filetami anchois i grzankami
Dania ciepłe
- Łosoś pieczony w sosie koperkowym
- Łosoś grillowany w sosie cytrynowym
- Halibut filety, pieczone w ziołach z sosem z porów i sera gorgonzola
- Karp – filet – pieczony w panierce musztardowo-ziołowej
- Filet z sandacza w śmietanie
- Filety dorsza pieczone z sosem polskim z jakiem i koperkiem
- Krewetki coctailowe w sosie czosnkowym z warzywami
- Karmazyn pieczony w sosie kaparowo-cytrynowym
- Roladki z soli w sosie mandarynkowym
- Filet z soli w aromacie estragonu i warzywami juliene
- Kaczka pieczona w sosie wiśniowym
- Grillowana pierś z kurczaka w sosie morelowym
- Grillowana pierś z kurczaka w sosie myśliwskim
- Eskalopki z kurczaka z warzywami grillowanymi
- Ragout z kawałkami kurczaka, warzywami i świeżym tymiankiem
- Pieczony kurczak w pomarańczach
- Roladki z kurczaka faszerowane mozzarellą i pomidorami
- Roladki z indyka w sosie grzybowym z warzywami
- Indyk po staropolsku z nadzieniem ze śliwek i sosem Trebiano
- Polędwiczki wieprzowe w sosie myśliwskim
- Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
- Eskalopki ze schabu zapiekane pod beszamelem
- Pieczony schab środkowy w sosie własnym
- Potrawka Tajska z wieprzowiny z groszkiem cukrowym
- Schab karkowy w sosie czosnkowym
- Schab pieczony ze śliwkami w sosie tymiankowym
- Karkówka pieczona z sosem chrzanowym
- Karkówka pieczona w sosie grzybowym
- Szaszłyk wieprzowy z warzywami
- Polędwica wołowa pieczona w sosie serowo-czosnkowym
- Boeuf Strogonoff z wołowiny z pieczarkami
- Grillowane steki polędwicy wołowej marynowane w kolorowym pieprzu i ziołach
- Meet bools z sosem pomidorowym
- Cielęca piccata z serem
- Pierogi z kurkami leśnymi
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi z mięsem
- Pierogi ruskie
- Kulebiak z kapustą i grzybami
Dodatki ciepłe
- Warzywa gotowane z masłem czosnkowym
- Brokuły zapiekane pod beszamelem
- Różyczki kalafiora w chrupiącej bułce
- Kalafior zapiekany
- Fasolka szparagowa z beszamelem
- Fasolka duszona z bekonem i cebulką
- Duszona cukinia z pomidorami Pelati i oliwkami
- Grillowane warzywa z serem Mozzarella i oregano
- Makaron zapiekany z warzywami
- Makaron tagiatelle z sosem szpinakowo-serowym
- Lasagne ze szpinakiem i warzywami juliene
- Lasagne bolognese z sosem pomidorowym
- Ryż z warzywami
- Ryż "Risi Bisi" z groszkiem zielonym i tymiankiem
- Ryż Basmati gotowany na parze
- Kolorowy ryż ze świeżą bazylią
- Risotto z grzybami leśnymi
- Gotowane kołduny z grzybami
- Bigos myśliwski
- Kapusta zasmażana
- Postna kapusta z grzybami
- Kapusta słodka z pomidorami Pelati
- Kasza gryczana z pieczarkami
- Kopytka smażone
- Ziemniaki po polsku z majerankiem i porem
- Pieczone ziemniaki z ziołami
Dodatki zimne
- Pieczywo bankietowe
- Masło smakowe
- Musztarda
- Ketchup
- Sos tatarski
- Ćwikła z chrzanem
- Pikle - warzywa marynowane
- Marynowana śliwka
- Pieczarki marynowane
- Podgrzybek marynowany
- Ogórek konserwowy
- Ogórek kwaszony
- Smalec domowy
- Sos coctailowy
- Sos chrzanowy
- Sos cumberland
- Sos musztardowy
- Sos żurawinowy
- Sos czosnkowy
- Sos koperkowy
- Sos salsa
- Chrzan ze śmietaną
- Sos tzatziki
- Chipsy nachos z dipami
Desery
- Świeże owoce
- Owoce filetowane
- Bułeczka z budyniem
- Bułeczka z makiem
- Bułeczka z serem
- Bułeczka z żurawiną
- Bułeczki drożdżowe
- Tartoletki z kremem waniliowym i owocami
- Tartoletki czekoladowo-waniliowe
- Mini babeczki z kajmakiem i orzechami
- Mini babeczki czekoladowe z orzechami laskowymi i kremem śmietankowym
- Mini szarlotka z kruszonką i orzechami
- Ciasteczka makowe z polewą cukrową
- Mus czekoladowo-miętowy
- Mus truskawkowy
- Mus waniliowy
- Mus czekoladowy biało ciemny
- Mus czekoladowy z orzechami ziemnymi
- Torcik tiramisu
- Tort malinowy
- Tort "black forest"
- Tort śmietankowo-truskawkowy
- Tort Hiszpański (beza nasączona rumem, z bitą śmietaną)
- Tort czekoladowy
- Tort waniliowy z owocami
- Tort śmietanowy szwedzki
- Tort bezowo-kawowy
- Tort Royal orzechowo kawowy
- Tort Tiramisu
- Babka drożdżowa z bakaliami
- Babka piaskowa w polewie czekoladowej
- Mazurek przekładany masą toffi i migdałami
- Mazurek przekładany powidłami z czekoladową polewą
- Mazurek staropolski przekładany powidłami i masą maślaną
- Ciasto piaskowe z owocami
- Sernik z brzoskwiniami w polewie czekoladowej
- Mini sernik z polewą czekoladową
- Seromak (duet serowo-makowy)
- Tarta czekoladowa z orzechami laskowymi
- Keks z owocami
- Piernik z bakaliami
- Łazanki z makiem i bakaliami
- Makowiec
- Kompot z suszonych owoców
Zupy
- Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami
- Barszcz czerwony z uszkami
- Zupa włoska "Minestrone"
- Zupa krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym
- Aromatyczna zupa krem z pomidorów z oregano i grzankami
- Francuska zupa cebulowa z grzankami serowymi i nutą brandy
- Zupa krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
- Zupa żurek
- Zupa krem selerowy z gałką muszkatołową i ziołowymi grzankami
- Tradycyjny rosół z makaronem domowym i warzywnym juliene
- Consomme grzybowe z oliwą truflową
Przekąski zimne – coctailowe
- Tartoletki nadziewane "Rillette" z łososia wędzonego z cebulkami koktajlowymi
- Tartoletki kruche nadziewane szpinakiem, serem feta i pomidorkami cherry
- Tartoletki nadziewane pastą z sera "Gorgonzola" i orzechów włoskich
- Tartoletki nadziewane tatarem śledziowym z jabłkami, koperkiem i cebulką
- Tartoletki nadziewane pastą z sera żółtego z korniszonami
- Szaszłyki z sera "Gorgonzola" z winogronami i suszonymi figami
- Szaszłyki z melona "Cantalupa" zawiniętego w szynkę parmeńską z winogronami
- Szaszłyki z mini mozzarelli zawiniętej w szynkę parmeńską z oliwkami w chilli
- Szaszłyki z pieczonego kurczaka z ananasem i serem camembert
- Szaszłyki z mini mozzarelli, pomidorków cherry i czarnych oliwek
- Mini sandwicze z szynką i serem oraz kiełkami rzodkiewki
- Mini sandwicze z serem pleśniowym, orzechami i kiełkami słonecznika
- Tartinki z wędzonym łososiem i oliwkami
- Tartinki z szynką parmeńską i melonem "Cantalupa"
- Tartinki z serem "Camembert" i winogronami
- Tartinki z szynką, pomidorkami cherry i pastą chrzanową
- Tartinki z pastą z sera "Roquefort" i orzechami
- Tartinki z pastą z tuńczyka z kaparami i korniszonami
- Tartinki z salami, papryką i pastą ziołową
- Tartinki z wędzonym serem i cebulkami koktajlowymi
- Tartinki z serem żółtym, papryką i oliwkami
- Tartinki z polędwicą sopocką i twarożkiem ziołowym
- Tartinki z pieczonym kurczakiem, kiwi i winogronami
- Tartinki z pomidorem, mini mozzarellą i świeżą bazylią
- Tartinki z zielonym ogórkiem, serem feta i czarnymi oliwkami
- Tartinki z pieczonym schabem, ćwikłą i marynowanymi grzybami
- Koreczki z pieczonego rostbefu z korniszonami i marynowanymi buraczkami
- Koreczki z szynki wędzonej z marynatami i oliwkami
- Koreczki z sera pleśniowego z suszonymi morelami i winogronami
- Koreczki z sera żółtego z papryką i oliwkami
- Koreczki z sera "Camembert" z suszonymi śliwkami i winogronami
- Koreczki śledziowe z korniszonami i marynowanymi buraczkami
- Koreczki z pieczonego schabu z korniszonami i cebulkami marynowanymi
- Vol-an-vanty nadziewane pastą z gęsich wątróbek i winogronami
- Vol-an-vanty nadziewane pastą z sera "Gorgonzola" z orzechami
- Vol-an-vanty nadziewane pastą serową z wędzonym łososiem
- Śliwka po szlachecku zawijana w boczek wędzony
Na życzenie Klienta skomponujemy menu wybranej kuchni świata lub zestaw odpowiadający Państwa założeniom budżetowym.