Spotkania wielkanocne

Święta Wielkanocne  to czas ciepłej i niepowtarzalnej atmosfery zarówno w gronie rodzinnym jak i naszych współpracowników. Na stole królują jajka, wędliny i pasztety, a w powietrzu unosi się aromat przepysznego lekkiego sernika z rodzynkami. 

Dzięki wyselekcjonowanym produktom wszystkie dania przygotowujemy według tradycyjnych receptur. Nasze świąteczne menu jest aromatyczne, smaczne i pachnące wiosną.

Poniżej przedstawiamy przykładową propozycję menu wielkanocnego.

Catering Wielkanocny I

Zimne przekąski

  • Półmisek jaj wielkanocnych nadziewanych pastą chrzanową ze szczypiorkiem i z rzodkiewkami
  • Półmisek kolorowych tartinek z wędzonym łososiem i oliwkami, z serem camembert i winogronami oraz z pastą z tuńczyka z kaparami i korniszonami

Deser

      Babka drożdżowa z bakaliami w polewie z białej czekolady

Catering Wielkanocny II

Zimne przekąski

  • Półmisek jaj wielkanocnych nadziewanych pastą chrzanową ze szczypiorkiem i z rzodkiewkami
  • Półmisek kolorowych tartinek z wędzonym łososiem i oliwkami, z serem camembert i winogronami oraz z pastą z tuńczyka z kaparami i korniszonami
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Śledź z cebulką i jabłkiem w śmietanie

Desery

  • Babka drożdżowa z bakaliami w polewie z białej czekolady
  • Mini sernik z polewą czekoladową

Catering Wielkanocny III

Zimne przekąski i sałatki

  • Półmisek jaj wielkanocnych nadziewanych pastą jajeczną ze szczypiorkiem oraz pastą z groszku i marynowanymi pieczarkami 
  • Sałatka z marynowanego selera z jabłkiem, orzechami i winogronami 
  • Śledzik pod kwaśną pierzynką z kruszonym pieprzem 
  • Półmisek tradycyjnych wędlin polskich 
  • Terrina warzywna z sosem tatarskim 
  • Pasztet z dziczyzny z żurawiną 
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa 

Zupa

  • Żurek z białą kiełbasą na wędzonce z jajkiem 

Dania ciepłe i dodatki

  • Filet z dorsza w sosie polskim z jajkiem i koperkiem 
  • Pieczone plastry wieprzowe w marynacie tymiankowej z sosem chrzanowym 
  • Duszona włoska kapusta z koperkiem i bekonem 
  • Ziemniaki pieczone w majerankowej oprawie 

Desery

  • Babka piaskowa w lukrowej chmurce 
  • Mazurek przekładany powidłami z czekoladową polewą 
  • Tartoletki kajmakowe z orzechem laskowym

Catering Wielkanocny IV

  • Zimne przekąski i sałatki:
  • Półmisek jaj wielkanocnych nadziewanych pastą jajeczną ze szczypiorkiem, pastą grzybową z cebulkami koktajlowymi oraz pastą z sera roquefort i orzechami włoskimi
  • Delikatne plastry szynki pieczonej w cieście francuskim z sosem żurawinowym 
  • Sałatka ogrodowa z gotowanymi jajkami, pomidorami, brokułami i sosem majonezowym 
  • Schab marynowany w świeżych ziołach, pieczony z suszoną śliwką 
  • Śledzik pod kwaśną pierzynką z kruszonym pieprzem 
  • Terrina warzywna z sosem tatarskim 
  • Pasztet z dziczyzny z chutney śliwkowym 
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa 

Zupa

  • Żurek z białą kiełbasą na wędzonce z jajkiem 

Dania gorące i dodatki

  • Karmazyn pieczony w sosie kaparowo-cytrynowym 
  • Grillowanie polędwiczki wieprzowe w aromacie borowikowym 
  • Duszona fasolka szparagowa z bekonem i cebulką 
  • Złociste mini kopytka z ziołami 
  • Szafranowy ryż z warzywami 

Desery

  • Mazurek przekładany masą toffi i migdałami 
  • Babka drożdżowa nadziewana skórką pomarańczową w polewie czekoladowej 
  • Duet serowo-makowy z rodzynkami 

Catering Wielkanocny V

Zimne przekąski i sałatki

  • Półmisek jaj wielkanocnych nadziewanych pastą z wędzonego pstrąga z kaparami, pastą z sera roquefort z orzechami włoskimi, pastą z zielonego groszku i pieczarką marynowaną oraz pastą grzybową z cebulkami koktajlowymi
  • Liście chrupiących sałat z szynką wędzoną, makaronem i papryką konserwową 
  • Delikatne plastry szynki pieczonej w cieście francuskim z sosem żurawinowym 
  • Półmisek mięs pieczonych z tradycyjnymi marynatami 
  • Wędzona pierś z kaczki z musem malinowym 
  • Bałtyckie filety śledziowe w trzech smakach 
  • Pasztet z dziczyzny z chutney śliwkowym 
  • Tradycyjna sałatka jarzynowa 
  • Indyk w maladze z owocami 

Zupa

  • Żurek z białą kiełbasą na wędzonce z jajkiem 

Dania ciepłe i dodaki

  • Filet z soli w aromacie estragonu i warzywami juliene 
  • Kaczka pieczona w sosie wiśniowym z karmelizowanymi jabłkami 
  • Plastry schabu marynowanego w zielonym pieprzu w sosie tymiankowym 
  • Warzywa gotowane na parze z masłem czosnkowym 
  • Ziemniaki pieczone w majerankowej oprawie 
  • Delikatne risotto z grzybami leśnymi 

Desery

  • Babka drożdżowa z bakaliami w polewie z białej czekolady 
  • Mazurek staropolski przekładany powidłami z masą maślaną 
  • Tradycyjna Pascha Wielkanocna 

 

Przykładowe pozycje do komponowania menu wielkanocnego / świątecznego

Przekładki

Dania zimne

  • Filety sandacza z musem chrzanowym z cytrynową galaretą
  • Terina z wędzonego łososia i szyjek rakowych 
  • Łosoś wędzony z cytryną
  • Carpaccio z łososia wędzonego
  • Tymbaliki z wędzonego pstrąga z jajkiem i warzywami
  • Filety śledziowe w trzech smakach
  • Śledź z cebulka i jabłkiem w śmietanie
  • Rolmopsy śledziowe z ogórkiem marchewką i cebulką
  • Tatar ze śledzi z cebulką i ogórkiem podany na pumperniklu
  • Półmisek ryb wędzonych (pstrąg, łosoś, halibut) z sosami kaparowym, koperkowym i chrzanowym
  • Marynowana w miodzie pierś kurczaka w grapefruitowej galarecie 
  • Rolada z kurczaka z owocami w maladze 
  • Indyk w maladze z owocami
  • Wędzona pierś z kaczki z musem malinowym
  • Szynka podkomorzego w całości
  • Roladki z szynki z musem chrzanowym
  • Schab pieczony z suszonymi śliwkami
  • Schab po warszawsku z musem chrzanowym
  • Pieczona cielęcina w sosie kaparowym
  • Polędwica wołowa z musem malinowym
  • Rostbef marynowany z zielonym pieprzem i z sosem tatarskim
  • Wybór polskich wędlin z tradycyjnymi marynatami / grzyby marynowane, cebulki koktajlowe, korniszony/
  • Pasztet z dziczyzny z żurawiną
  • Pasztet z indyka z sosem cumberland 
  • Pasztet drobiowy z musem z wątróbek i chutney śliwkowym
  • Terina warzywna
  • Deska serów żółtych, wędzonych, pleśniowych i kozich z suszonymi owocami i orzechami
  • Jajka nadziewane pastą chrzanową ze szczypiorkiem i rzodkiewkami
  • Jajka faszerowane grzybami leśnymi
  • Jajka nadziewane pastą z wędzonego pstrąga z cebulkami koktajlowymi

Sałatki

  • Sałatka jarzynowa tradycyjna
  • Sałatka bałkańska z fasolką szparagową, pomidorami, serem feta i oliwkami
  • Sałatka ze świeżych warzyw z sosem vinegrette
  • Sałatka śledziowa
  • Sałatka śledziowa z buraczkami marynowanymi
  • Sałatka ziemniaczana z bekonem i zielonym groszkiem
  • Sałatka meksykańska
  • Sałatka z makaronu i szynki
  • Sałatka egzotyczna z tuńczykiem
  • Mix sałat w sosie jogurtowo-koperkowym
  • Sałatka penne
  • Sałatka z żółtego sera i szynki
  • Sałatka z kurczaka grillowanego i świeżych warzyw
  • Sałatka brokułowa z sosem aioli z płatkami migdałów
  • Sałatka grecka z oliwkami i serem feta
  • Sałatka bakaliowa z sałaty, orzechów, śliwek suszonych, sera „rokpola” i sosu „blue cheese”
  • Sałatka nicejska z tuńczykiem i fasolką szparagową
  • Sałatka z liści szpinaku z sosem aioli i parmezanem
  • Sałatka z krewetek coctailowych z sosem balsamicznym
  • Sałatka rzymska z filetami anchois i grzankami

Dania ciepłe

  • Łosoś pieczony w sosie koperkowym
  • Łosoś grillowany w sosie cytrynowym
  • Halibut filety, pieczone w ziołach z sosem z porów i sera gorgonzola
  • Filet z sandacza w śmietanie
  • Filety dorsza pieczone z sosem polskim z jakiem i koperkiem
  • Krewetki coctailowe w sosie czosnkowym z warzywami
  • Karmazyn pieczony w sosie kaparowo-cytrynowy
  • Roladki z soli w sosie mandarynkowym
  • Filet z soli w aromacie estragonu i warzywami juliene
  • Kaczka pieczona w sosie wiśniowym
  • Grillowana pierś z kurczaka w sosie morelowym
  • Grillowana pierś z kurczaka w sosie myśliwskim
  • Eskalopki z kurczaka z warzywami grillowanymi
  • Ragout z kawałkami kurczaka, warzywami i świeżym tymiankiem
  • Pieczony kurczak w pomarańczach
  • Roladki z kurczaka faszerowana mozzarellą i pomidorami
  • Roladki z indyka w sosie grzybowym z warzywami
  • Indyk po staropolsku z nadzieniem ze śliwek i sosem Trebiano
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie myśliwskim
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
  • Eskalopki ze schabu zapiekane pod beszamelem
  • Pieczony schab środkowy w sosie własnym
  • Schab karkowy w sosie czosnkowym
  • Schab pieczony ze śliwkami w sosie tymiankowym
  • Karkówka pieczona z sosem chrzanowym
  • Karkówka pieczona w sosie grzybowym
  • Polędwica wołowa pieczona w sosie serowo-czosnkowym
  • Boeuf Strogonoff z wołowiny z pieczarkami
  • Meet bools z sosem pomidorowym
  • Cielęca piccata z serem
  • Pierogi z kapustą i grzybami
  • Pierogi z mięsem
  • Pierogi ruskie

Dodatki ciepłe

  • Warzywa gotowane z masłem czosnkowym
  • Brokuły zapiekane pod beszamelem
  • Różyczki kalafiora w chrupiącej bułce
  • Kalafior zapiekany
  • Fasolka szparagowa z beszamelem
  • Fasolka duszona z bekonem i cebulką
  • Duszona cukinia z pomidorami Pelati i oliwkami
  • Grillowane warzywa z serem Mozzarella i oregano
  • Ryż z warzywami
  • Ryż "Risi Bisi" z groszkiem zielonym i tymiankiem
  • Ryż Basmati gotowany na parze
  • Kolorowy ryż ze świeżą bazylią
  • Risotto z grzybami leśnymi
  • Bigos myśliwski
  • Kapusta zasmażana
  • Kapusta słodka z pomidorami Pelati
  • Kasza gryczana z pieczarkami
  • Kopytka smażone
  • Ziemniaki po polsku z majerankiem i porem
  • Pieczone ziemniaki z ziołami

Zupy

  • Zupa żurek
  • Consomme grzybowe z oliwą truflową

Desery

  • Babka drożdżowa z bakaliami
  • Babka piaskowa w polewie czekoladowej
  • Mazurek przekładany masą toffi i migdałami
  • Mazurek przekładany powidłami z czekoladową polewą
  • Mazurek Ciasto piaskowe z owocami
  • Mazurek staropolski przekładany powidłami i masą maślaną
  • Sernik z brzoskwiniami w polewie czekoladowej
  • Mini sernik z polewą czekoladową
  • Seromak (duet serowo-makowy)