Uroczystości rodzinne

Przyjęcia okolicznościowe, chrzciny, komunie, wesela, konsolacje, to nieodzowna część życia każdego z nas. Szczególny, rodzinny charakter tych spotkań wymaga profesjonalnej oprawy i smacznej kuchni. Dzięki swojemu doświadczeniu zapewnimy Państwu wysokiej jakości obsługę i doskonałe menu dobierając odpowiednią lokalizację i miejsce uroczystości.

Przykładowe menu komunijne.

Przyjęcie komunijne I

Przekąski ustawione na stołach

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa
  • Sałatka bałkańska z fasolką szparagową, serem feta i oliwkami
  • Półmisek serów żółtych, wędzonych, pleśniowych i kozich z suszonymi owocami i orzechami
  • Półmisek polskich wędlin z tradycyjnymi marynatami
  • Tatar ze śledzi z cebulką i ogórkiem podany na pumperniklu
  • Schab po warszawsku z musem chrzanowym
  • Roladki z kurczaka z owocami w maladze
  • Pasztet z dziczyzny z żurawiną
  • Pieczywo, oliwa smakowa 

Zupa (do wyboru)

  • Tradycyjny rosół z makaronem domowym i warzywnym juliene

lub

  • Aromatyczny krem z pomidorów z oregano i grzankami

Danie główne (do wyboru)

  • Pierś z kurczaka w sosie bazyliowym podana na makaronie tagiatelle ze smażonymi pomidorami cherry

lub

  • Łosoś w sosie cytrynowym ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami

Przyjęcie komunijne II

Przekąski ustawione na stołach

  • Sałatka brokułowa z sosem aioli z płatkami migdałów
  • Sałatka egzotyczna z tuńczykiem
  • Półmisek polskich wędlin z tradycyjnymi marynatami
  • Tatar ze śledzi z cebulką i ogórkiem podany na pumperniklu
  • Indyk w maladze z owocami
  • Roladki z szynki z musem chrzanowym
  • Pasztet z indyka z sosem Cumberland
  • Łosoś wędzony z musem chrzanowo-serowym
  • Pieczywo, oliwa smakowa

Zupa (do wyboru)

  • Tradycyjny rosół z makaronem domowym i warzywnym juliene

lub

  • Borowikowe consomme z makaronem orichette i świeżym szczypiorkiem

Danie główne (do wyboru)

  • Plasterki schabu duszone z grzybami i warzywami, serwowane z ręcznie robionymi gnocchi i gotowanymi brokułami

lub

  • Filet dorsza pieczony w sosie polskim z jajkiem i koperkiem, podany z ziemniakami i bukietem gotowanych warzyw

Deser

  • Mus waniliowy

Przyjęcie komunijne III

Przekąski ustawione na stołach

  • Sałatka brokułowa z sosem aioli z płatkami migdałów
  • Sałatka grecka z czarnymi oliwkami i serem feta 
  • Półmisek serów żółtych, wędzonych, pleśniowych i kozich z suszonymi owocami i orzechami
  • Półmisek polskich wędlin z tradycyjnymi marynatami
  • Roladki z łososia wędzonego z aksamitnym kremem avokado
  • Pieczona cielęcina w sosie kaparowym
  • Schab pieczony z suszonymi śliwkami
  • Pasztet drobiowy z musem z wątróbek i chutney śliwkowym
  • Pieczywo, oliwa smakowa

Zupa (do wyboru)

  • Tradycyjny rosół z makaronem domowym i warzywnym juliene

lub

  • Krem z grzybów aromatyzowany oliwą truflową z chrupiącymi grzankami czosnkowymi

Danie główne (do wyboru)

  • Polędwiczki wieprzowe w sosie myśliwskim z ręcznie robionymi gnocchi i bukietem gotowanych warzyw

lub

  • Duszony łosoś w kapuście na ryżu pilof z sosem krewetkowym

Deser

  • Lody waniliowe z gorącymi malinami

Przykładowe menu obiadu weselnego lub link do oferty organizacji obiadu weselnego:

Menu polskie

Przekąski zimne / dodatki

  • Wybór mięs pieczonych: boczek w otoczce z rozmarynu, kark z bejcy jałowcowej, tradycyjna szynka pieczona, kiełbasa myśliwska, kabanosy z dzika
  • Delikatny pasztet z dziczyzny z marynowanymi grzybami i chrupiącym bekonem
  • Pstrąg faszerowany z musem szpinakowym oprószony migdałami
  • Łosoś nadziewany serkiem podany z przepiórczym jajkiem
  • Tymbaliki drobiowe z warzywami i sosem cytrynowym
  • Befsztyk tatarski z korniszonami i borowikami
  • Schab po warszawsku z musem chrzanowym
  • Dodatki: ćwikła, chrzan, ogórek konserwowy, cebulki marynowane, grzybki
  • Pieczywo bankietowe, oliwa smakowa

Sałatki

  • Sałatka śledziowa z marynowanymi buraczkami, konserwowym ogórkiem  oraz delikatnym sosem musztardowo - miodowym
  • Mieszane liście sałat z warzywami i sosem jogurtowo-koperkowym
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem, ryżem i słodkim ananasem

Zupa (serwowana, do wyboru przez Gości)

  • Tradycyjny rosół z domowym makaronem i warzywnym juliene

lub

  • Borowikowe Consomme z czosnkowymi grzankami i świeżym szczypiorkiem

Danie główne (serwowane, do wyboru przez Gości)

  • Polędwiczka wieprzowa marynowana w gorczycy podana z opiekanymi ziemniakami, sosem grzybowym i fasolą szparagową z bekonem

lub

  • Delikatny filet z kurczaka z puree chrzanowymi warzywnym spaghetii o nucie bazyliowo-cytrynowej

Desery (w formie bufetu)

  • Mini babeczki czekoladowe z orzechami laskowymi i kremem śmietankowym
  • Mini szarlotka z kruszonką i orzechami
  • Sernik z brzoskwiniami w polewie czekoladowej
  • Tradycyjne ciasto piaskowe z owocami
  • Delikatny mus waniliowy
  • Świeże owoce

Menu włoskie

Przekąski zimne

  • Deska serów włoskich: gorgonzola, grana padano, camembert, brie, ser kozi oraz wędzony podany z winogronami i paluszkami grissini
  • Półmisek aromatycznych wędlin włoskich
  • Tatar z tuńczyka ze świeżym imbirem i sosem balsamicznym na pumperniklu
  • Rolada z cukinii z fetą i suszonymi pomidorami
  • Parfait z cielęciny z figami i galaretką Porto
  • Rostbef marynowany w estragonie z tapenadą z oliwek i suszonych pomidorów
  • Pieczywo bankietowe, oliwa smakowa

Sałatki

  • Świeża rucola z marynowanymi sercami karczochów, serem owczym, skropiona delikatnym balsamicznym vinaigrettem
  • Caprese z mozarellą, sosem pesto i świeżą bazylią
  • Mix chrupiących sałat z cykorią, zielonymi szparagami i wędzonym łososiem podane z dressingiem z białego wina, oliwy z oliwek i cytryny

Zupa (serwowane, do wyboru przez Gości)

  • Toskańska zupa pomidorowa z grzankami

lub

  • Borowikowe Consomme z makaronem orichette i świeżym szczypiorkiem

Danie główne (serwowane, do wyboru przez Gości)

  • Piccata z cielęciny z ziemniakami opiekanymi, warzywami z wody oraz sosem cytrynowo-kaparowym

lub

  • Pieczony filet z kurczaka z sosem z suszonych pomidorów z makaronem tagliatelle oraz brokułami oprószonymi płatkami migdałów

Desery (w formie bufetu)

  • Marcello
  • Tiramisu z likierem migdałowym
  • Panna Cotta na musie truskawkowym
  • Tartoletki czekoladowo-śmietankowe
  • Tartoletki z kremem waniliowym i owocami
  • Mus truskawkowy Fragola
  • Świeże owoce